Digitális zongora tartozékok

Digitális zongora tartozékok

Amikor digitális zongorát vásárol, vegye figyelembe, hogy szükség lehet különböző tartozékokra is.

Digitális zongora tartozékok video

Zongoraszék

A zongoraszék nagyon fontos tartozék. Játék közben ez biztosítja a kényelmes ülést, megfelelő magasságot és helyes testtartást.

Alapvetően két típust különböztetünk meg: a képen látható beállítható magasságú és a rögzített magasságú zongoraszéket. A rögzített magasságú szék az olcsóbb. Viszont megéri a plusz költség egy minőségi állítható székért fizet, mert az lehetővé teszi, hogy egyszerűen beállítsa Önmaga vagy egy családtagja számára a megfelelő ülésmagasságot.

Digital Piano Stools - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
Digital Piano Stands - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Állvány

Amennyiben egy hordozható zongorát vásárol, szükség lehet egy zongora állványra is, mivel ezeknek a hangszereknek nem tartozéka az állvány. Szóba jöhet egy X kialakítású állvány, amely használaton kívül vagy szállításkor praktikusan összecsukható. Nehezebb hangszerek esetében inkább az Z kialakítású állvány a célszerű. Néhány gyártó kínálatában szerepel a saját hordozható zongoráihoz tervezett , stílusos állvány.

Fejhallgató

Függetlenül a megvásárolni kívánt zongora típusától, minden bizonnyal szüksége lesz egy fejhallgatóra is, hogy kihasználja a digitális zongorák egyik legnagyobb előnyét, a "néma" gyakorlást. Alapvetően két típus közül választhat: zárt, ill. nyitott fejhallgató. Melyik a jobb? - Nos, ez attól függ.

A zárt fejhallgatók teljes mértékben izolálják a hangot. Egy ilyen fejhallgatóval teljesen beletemetkezhet a zenébe, miközben környezete semmit sem fog hallani az Ön zongorázásából. A zárt fejhallgató hátránya, hogy úgy érzékelheti a hangot, mintha közvetlenül a fejében szólalna meg, miközben egy nyitott fejhallgató ennél sokkal levegősebb hangzást nyújt, viszont kissé elengedi a hangot. Ezt azonban kompenzálja azzal, hogy jobban szellőzik és kényelmesebb viselet a hosszú gyakorláskor. Végül is Öntől függ, hogy melyiket választja. Egy biztos: feltétlenül próbálja ki a fejhallgatót, mielőtt megvásárolja.

Digital Piano Headphones - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
Digital Piano Pedals - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Pedálok

A hordozható zongoránál maradva, szükség van egy külön megvásárolható zengető pedálra is. Itt különböző típusok jöhetnek számításba. Vásárolhat egy egyszerű on/off zengető pedált. Ha azonban egy akusztikus zongora zengető pedálját veszi alapul, amely képes szabályozni a zengetés mértékét, az on/off típusú pedálok nem jöhetnek számításba. Ebben az esetben a megoldás egy ilyen, vagy ehhez hasonló zengető pedál lehet, amely pontosan ugyanúgy működik, mint az akusztikus zongorájé. Ehhez a pedálhoz ráadásul egy gumilap is kapcsolódik, amely megakadályozza játék közben a pedál elmozdulását.

USB / MIDI

És végül szüksége lehet egy USB kábelre is, amennyiben a digitális zongorát számítógéphez szeretné csatlakoztatni. Egy átlagos USB kábel tökéletesen megfelel, ami nem jelent nagy kiadást és szinte bárhol beszerezhető.

Digital Piano USB / MIDI - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes, zongorákkal kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét is, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésekben.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK