A digitális zongora elhelyezése

A digitális zongora elhelyezése

A digitális zongora otthoni elhelyezése nagyon egyszerű feladat. Mindössze néhány dologra szükséges odafigyelni:

Setting Up Your Digital Piano Video

Összeszerelés

Amennyiben egy helyi kereskedőtől vásárolja a hangszert, valószínűleg már összeszerelt állapotban szállítják ki Önnek, ha ez része a szolgáltatásnak. Amennyiben interneten keresztül vásárol, a hangszer az eredeti csomagolásban érkezik, és Önnek kell elvégezni az összeszerelést. Ez nem bonyolult feladat, de két embert igényel.

A hangszer helyének kiválasztása

Az akusztikus hangszerekkel ellentétben a digitális zongorák sokkal kevésbé érzékenyek a hőmérséklet és páratartalom változásaira. Ez annyit jelent, hogy szinte bárhol elhelyezhetőek, akár radiátor mellett, pincében vagy ablak alatt is. A közvetlen napfénytől azonban óvni kell a zongorát, mivel az elszínezheti a hangszer felületét. Továbbá, ha lehetséges ne használja a digitális zongorát közös elosztóról más elektromos berendezésekkel, mert ez interferenciát okozhat.

Hangzás

A szoba és annak berendezése befolyásolja a hangzást. A szőnyegek, falikárpitok és függönyök például tompítják a hangot. A legjobb hangzás elérése érdekében néhány dolgot érdemes beállítani a hangszeren, miután az a helyére került. A tompa hangzást például Brillance effekt hozzáadásával lehet kompenzálni. A Reverb effekt mérséklésére pedig egy akusztikailag "csengő-bongó" helyiségben lehet szükség.
Néhány digitális zongorán a kívánt hangzás hangról-hangra is beállítható. Ennek abban az esetben lehet jelentősége, amikor az adott helyiségben csak bizonyos frekvenciák okoznak zavaró hatásokat. Ilyenkor az adott hangok megfelelő beállításával kiküszöbölhető a probléma. Ezekkel a megoldásokkal bármilyen térben kialakítható a lehető legjobb hangzás.

Ülés/testtartás

Amikor leül a hangszerhez, két dologra érdemes odafigyelni: a zongorától való távolságra és a zongoraszék magasságára.

Mindig kissé a zongoraszék szélén üljön, és mindkét lába nyújtson tökéletes támasztékot. Ha ebben a helyzetben meg tudja érinteni a billentyűzet legalsó és legfelső részét, akkor megfelelő a távolság. A megfelelő magasság beállítása egyszerűen elvégezhető, ha beállítható zongoraszéket használ. Ellenkező esetben használjon párnát. Állítsa be úgy a zongoraszék magasságát, hogy az alkarja nagyjából vízszintes pozícióba kerüljön, amikor a kezét a billentyűzetre helyezi.

És végül, de nem utolsó sorban, ne hagyja bekapcsolva a zongorát. A hangszer ettől nem szenved károsodást, viszont feleslegesen fogyasztja az áramot. Egyes digitális zongorákban Auto Off funkció is van, így automatikusan kikapcsolnak, ha meghatározott idő intervallumon belül nem játszik a hangszeren. Ez különösen praktikus, amikor főleg kisgyermekek használják a hangszert, mivel náluk feledékenységből gyakran előfordulhat, hogy a zongora bekapcsolva marad.

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes, zongorákkal kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét is, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésekben.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

© 2014 Roland UK. ·