Egy digitális zongora hasznos tulajdonságai

Egy digitális zongora hasznos tulajdonságai

Az autentikus zongorahang mellett a digitális zongorák legtöbbje számos extra tulajdonsággal is rendelkezik, amelyek segítik a gyakorlást és élvezetessé teszik a zongorajátékot. Ha Ön eddig csak akusztikus hangszeren játszott, kissé zavarosnak tűnhet egy digitális zongora műszaki adatainak áttekintése. Az alábbi video bemutatja azokat az extra tulajdonságokat, amelyekkel a legtöbb digitális zongora rendelkezik

500x500


További hangszínek

A legtöbb digitális zongorában számos hangszín, vagy digitális hang van, amelyek jól illeszkednek különböző zenei stílusokhoz. Például kiválaszthat egy elektromos zongora hangszínt. De lehetőség van vonós hangszínek, vagy pop zenéhez használható szintetizátor hangszínek megszólaltatására is.

Billentyűzet felosztás

A hangszerben található hangszíneket megszólaltathatja a billentyűzet felosztásával is. Ez annyit jelent, hogy más-más hangszíneken játszhat jobb és bal kézzel. Például a bal kézzel egy nagybőgő hangszínen kísérő cintányérral együtt, miközben a jobb kézzel egy akusztikus zongora hangon.

Dual mód/Layer

Nem csak a billentyűzet felosztásával lehet egyszerre két hangszínt megszólaltatni, de egymásra is helyezhet különbözőket. Ezt nevezzük Dual funkciónak. A legtöbb zongora lehetővé teszi az egyes hangszínek hangerő szintjének beállítását.

Szekvenszer

Sok digitális zongora rendelkezik beépített szekvenszerrel. A szekvenszer valójában egy felvevő, amellyel, felveheti, majd lejátszásáthatja a zongorajátékát. A felvételeket a zongora belső memóriájában, vagy egy külső USB memórián tárolhatja el. Egyes digitális zongorákban többsávos szekvenszer található, így például egy rögzített zongora sáv mellé, annak lejátszása közben- egy másik sávra -egy hegedűszólamot is felvehet. Így lépésről-lépésre, fokozatosan felépíthet egy komplett zeneművet.

USB / MIDI

A digitális zongora egyszerűen csatlakoztatható számítógéphez - Windows vagy Mac -, ami további lehetőségek óriási tárházát nyitja meg az oktatás, felvételkészítés és komponálás felé.

Digital Piano Audio Playback
Digital Piano Audio Playback

Audió lejátszás

Bizonyos digitális zongorák lehetővé teszik kedvenc dalok lejátszását egy mobiltelefonról vagy USB flash memóriáról. De nem csak hallgathatja ezeket a zongora hangszóróin keresztül, hanem pl. transzponálhatja is egy olyan hangnembe, amelyben kényelmesebben tud játszani. Számos digitális zongora rendelkezik úgy nevezett Center Cancel funkcióval is, ami lehalkítja a megszólaltatott dal énekszólamát, vagy más főszólamát, így azt saját maga is énekelheti vagy játszhatja a hangszeren.

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes, zongorákkal kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét is, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésekben.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK