A digitális zongora csatlakoztatása számítógéphez

A digitális zongora csatlakoztatása számítógéphez

Számos digitális zongora olyan beépített funkciókkal is rendelkezik, amelyek segítik a tanulás folyamatát és élvezetessé teszik a zongorázást. Ezek tovább bővíthetőek egy számítógép csatlakoztatásával. Miután a hangszert egy Windows vagy Mac számítógéphez csatlakoztatta, számos új lehetőség kínálkozik az oktatás, felvétel készítés és komponálás terén a különböző zenei szoftverek jóvoltából.

500x500


Ezek közül minden bizonnyal az egyik legvonzóbb a komponálás lehetősége. Zenei szoftverek széles skálája teszi lehetővé a számítógépre történő közvetlen felvétel készítést, szerkesztést, majd kotta nyomtatást. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a felvétel nem a tényleges hangot rögzíti, hanem a hangadatokat - SMF formátumban. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a billentyűk leütése és a különböző vezérlők működtetése által generált üzenetek kerülnek felvételre, nem pedig a tényleges hang.

Ennek természetesen megvan a maga előnye. Ha például felvesz valamit, de végül nem elégedett a felvételhez használt hangszínnel, ezt egyszerűen kicserélheti a felvétel megismétlése nélkül. Lehetősége nyílik a felvett anyag későbbi felgyorsítására vagy lelassítására is. Továbbá utólagos szerkesztéssel javíthat hibákat és megváltoztathat hangokat. És ez nagy előny, igazi különbség, mivel ezek egyike sem végezhető el audio felvételekkel.

Hogyan kell elvégezni a csatlakoztatást?

A digitális zongora nagyon egyszerűen csatlakoztatható egy számítógéphez. Mindössze egyetlen átlagos USB kábel szükséges a MIDI adatok küldéséhez és fogadásához a zongora és számítógép között. Két fajta USB csatlakozóval találkozhat: az "A" típusú csatlakozó: "USB - Device". Ez egy USB aljzat, amely külső USB eszközök csatlakoztatását teszi lehetővé, mint például az USB flash memória. Erre az aljzatra akkor lesz szükség, ha dalokat vagy előadásokat szeretne tárolni egy külső USB flash memórián. A másik a "B" típusú csatlakozó: "USB - Host". Erről az aljzatról a digitális zongorát egy számítógéphez csatlakoztathatja. A mai digitális zongorák vagy egyikkel, vagy másikkal, vagy mindkettővel rendelkeznek. Ellenőrizze az adott hangszer csatlakozóit! A számítógép és zongora összekapcsolásához"B" típusú USB csatlakozó szükséges.

Amennyiben egy régebbi típusú digitális zongorát használ és a hangszeren nincs USB csatlakozó, ne aggódjon, mert a számítógép csatlakoztatása a hagyományos MIDI aljzatokon keresztül is lehetséges. Ehhez egy MIDI kábelre, és egy MIDI/USB átalakítóra lesz szüksége, ezek lehetővé teszik a számítógép és digitális zongora csatlakoztatását.

Természetesen nem maradhat el a megfelelő driver sem a számítógép és zongora közötti kommunikáció megteremtéséhez. Ezt a driver-t telepíteni kell a számítógépre úgy, mint egy digitális kamerához vagy nyomtatóhoz. Az összes neves digitális zongora gyártó ingyen bocsátja rendelkezésre ezeket. Telepítse a driver-t, és fedezze fel a zenekészítés lenyűgöző lehetőségeit a digitális zongorával, és számítógéppel.

Benefits of a Digital Piano - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes, zongorákkal kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét is, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésekben.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK